Μετατροπή χώρου σε AIRBNB (κατάλυμα βραχυχρόνιας ενοικίασης)

Έχω χώρο που μπορώ να τον μετατρέψω σε airbnb! Να το κάνω;

Είναι η επίκαιρη ερώτηση των ιδιοκτητών ακινήτων πανελλαδικά.

Ας αρχίσουμε με την κατάρριψη του μύθου, ότι εάν ένα ακίνητο ΔΕΝ βρίσκεται παραθαλάσσια ή ΔΕΝ έχει θέα, ή ΔΕΝ είναι στο κέντρο μιας πόλης – ότι ΔΕΝ θα είναι ελκυστικό στους επισκέπτες.

Το βασικότερο πράγμα που ενδιαφέρει τους επισκέπτες είναι ο εσωτερικός χώρος, η καθαριότητα, η ατμόσφαιρα, οι ανέσεις που του προσφέρει ένα κατάλυμα και φυσικά η προσιτή τιμή.

Οι επισκέπτες που προτιμούν αυτού του είδους καταλύματα έναντι των δωματίων ξενοδοχείου, το κάνουν για τον μεγαλύτερο διαθέσιμο χώρο σε καλύτερη τιμή, για την ιδιωτικότητα που έχει και για τις εξειδικευμένες παροχές που υπάρχουν στη διάθεσή τους, από τον ιδιοκτήτη.

Η ανακαίνιση και η επίπλωση, καθώς και η διακόσμηση- παίζουν τεράστιο λόγο, στον σχεδιασμό του καταλύματος και την λειτουργικότητά του και απαιτούν εξειδικευμένες γνώσεις- εάν επιθυμούμε να είναι το κατάλυμα μας ψηλά, στην προτίμηση των πελατών μας.
Η αρχική κοστολόγηση όλων των παραπάνω, αλλά και ο υπολογισμός των καθαρών κερδών κατά την ενοικίαση αυτού του είδους- είναι πολύ σημαντικοί παράγοντες για την λήψη της απόφασης κατά πόσο σας συμφέρει τελικά ή όχι να προχωρήσετε σε αυτήν την επένδυση.

Η ανάρτηση σε σωστές πλατφόρμες παγκοσμίως, που θα σας βρουν οι ενδιαφερόμενοι πελάτες, η σωστή τιμολόγηση ανά βράδυ βάση και της αγοράς κάθε περίοδο – καθώς και η σωστή και έγκαιρη επικοινωνία με τους ενδιαφερόμενους να νοικιάσουν το κατάλυμα σας – είναι προαπαιτούμενα. 

Ακόμα και για όσους δεν διαθέτουν ήδη κτίσματα σε οικόπεδα, σήμερα υπάρχουν οικονομικές λύσεις που σε μικρό χρονικό διάστημα μπορούν να αποσβέσουν το κόστος της αρχικής επένδυσης και να εξασφαλίσουν κέρδη στους σημερινούς οικοπεδούχους.

Να διευκρινίσουμε εδώ ότι η κάθε διαφημιστική πλατφόρμα, κρατάει ένα ποσοστό επί της τιμής ανά κράτηση και ότι εάν ο ιδιοκτήτης επιλέξει να διαχειρίζεται την διαφήμιση, καθαριότητα και λογιστικό κομμάτι – άλλη εταιρεία και όχι ο ίδιος – η εταιρεία αυτή κρατάει επίσης ένα μέρος της τιμής ανά κράτηση.

Αυτή η δυνατότητα βοηθά και ιδιοκτήτες που δεν μιλούν ξένες γλώσσες ή δεν διαμένουν μόνιμα στον τόπο που έχουν κατάλυμα και ενδιαφέρονται να το ενοικιάσουν με βραχυχρόνια μίσθωση.
Εδώ να επισημάνουμε την ανάγκη εκ του νόμου δήλωσης των εσόδων από τα εν λόγω ενοίκια στην εφορία με την νόμιμη ορισμένη διαδικασία.

Σε όλα τα παραπάνω η εταιρεία μας, CKBSM είναι στη διάθεσή σας, για να σας βοηθήσει σε όλα τα στάδια έτσι ώστε να μετατρέψετε με επιτυχία τον χώρο σας σε κατάλληλο κατάλυμα, το οποίο να έχει όλες τις προϋποθέσεις για να σας αποφέρει κέρδη.

Τις υπηρεσίες μας μπορείτε να δείτε στο www.ckbsm.gr ή να κλείσετε ΔΩΡΕΑΝ ραντεβού για ενημέρωση – ή για συμβουλευτική σχετικά με τα παραπάνω – σε προσιτή τιμή, στο 210 300 30 18,ή στο 27210 94636.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *